tirsdag den 2. juni 2020

Der er hvalpe i kurven ...

Så kom de endelig .. de fantastisk 7 <3

Lørdag morgen d. 30.05.20 vågnede jeg ved, at Saga pustede og prustede. Jeg var ikke i tvivl om, at det var opblokningen der var i fuld gang.
Saga var i opblokning hele dagen og aftenen med. Ved midnatstid kom den første hvalp og så var hun i gang. Hun fødte 6 hvalpe i løbet af natten og morgenen. Så gik det hele i stå. Da vi nåede middagstid var der stadig ikke antræk til mere. Jeg blev lidt bekymret da hun jo på nuværende tidspunkt havde været i gang i halvandet døgn. Så vi kørte et smut forbi dyrlægen for at få bekræftet at det var flere hvalpe. Den var god nok - der var to hvalpe igen. Desværre kunne vi konstaterer, at den næste hvalp i rækken var død og var derfor ikke særlig hjælpsom. Vi besluttede derfor, at hjælpe den ud og håbe på, at hun kunne føde den sidste hvalp selv. Men Saga var for træt og stresset over det hele. Hun ville egentligt hellere bare passe hendes hvalpe. Vi besluttede derfor, at den sidste skulle ud med kejsersnit. Vi turde ikke risikerer noget for Saga.
Kejsersnittet gik rigtig fint og den sidste hvalp blev født og den satte hele klinikken på overarbejde. Den var fuld af liv og var ikke bleg for at gøre opmærksom på sin ankomst :)

Vel hjemme igen lagde Saga sig straks i hvalpekurven og har nærmest lagt der lige siden og bare passet hvalpe. Saga er en super hundemor der passer hendes hvalpe til UG. Hvalpene har heldigvis ikke bemærket alt virakken da Saga passede og plejede dem på dyrehospitalet ind imellem det hele. Så alle mand havde taget imellem 40 og 70 gram på det første døgn og det samme igen til i dag. Det må siges at være meget tilfredsstillende.

I skrivende stund trives både Saga og hvalpe. Vi har alle fået sovet og nu nyder vi de små i fulde drag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar