mandag den 22. august 2022

Ingen hvalpe i denne omgang ...

 19.08.22

Denne parring med Alfa har bragt os mange oppe og nedture. På trods af tre super fine parringer og en Alfa der var overbevist om, at hun var drægtig var der desværre ingen hvalpe i hende denne gang. 

De første to drægtigheds scanninger var negative men så kom der en positiv. Den troede vi på da hun også opførte sig som en drægtig tæve og også tog på i vægt. Men slut på drægtigheden lignede hun nu alligevel ikke en højdrægtig tæve så vi besluttede at få vished med et røntgenfoto. Det bekræftede vores mistanke - ingen hvalpe. 

Vi har reflekteret meget over dette da det virker lidt uforståeligt. Både Alfa og Indy har tidligere lavet fine hvalpekuld uden problemer. Så Pernille ringede til fertilitetsklinikken i Hinnerup for at høre om de kunne bidrage med lidt viden. De fortalte, at de også selv havde undret sig over at mange tæver er gået tomme denne sommer. De havde derfor forsket lidt i det og fundet ud af, at sædceller har meget svært ved, at overleve i varme. Så det er sikkert forklaringen. Ja - modernatur er en værdig modstander må man sige. 

Nu har vi besluttet at parre Asti der forventes at løbe i August/September. Det kommer til at gå lidt udover jagtsæsonen men sådan må det blive i år.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar